Höstdagjämning betyder skördedags

Efter ett fantastiskt boksläpp, som inleddes med levande musik med Amit Sen på cello. Han improviserade först i indiska tongångar och sedan följde en jättefin uppläsning ur boken av skådespelaren Jan Waldekranz (som kommer att läsa in boken). Därefter blev det dags för förläggaren Stefan Skoog på Bookstrap Publishing att intervjua mig om Indigo; en roman om flower power, passion och heder.

Det finns så mycket jag skulle velat ha sagt under intervjun som jag i stundens intensitet glömde, som till exempel att ”att längtan efter kärlek och längtan efter gud egentligen är samma sak”. Lite om detta berättas i en intervju med förläggaren på https://www.facebook.com/bookstrappublishing.

Mer om boken kan du läsa längre ner i den här texten. Så efter detta fantastiska boksläpp fick jag signera ett femtiotal böcker och många stannade och minglade och drack bubbel. Eftersom jag bor tvärs över gatan kunde de som ville följa med upp till mig efteråt och fortsätta mingla. Jag tror aldrig jag har haft så många hemma någon gång, närmare trettio personer på 36 kvadrat, jodå det gick utmärkt. Jag är jättenöjd, men nu gäller det att de som inte känner mig också finner boken och att ordet sprids. Nedan finns länkar till olika näthandlare. Om du vill hjälpa mig sprida informationen kan du dela socialt och också fråga i din bokhandel efter INDIGO.

BOKUS:

https://www.bokus.com/bok/9789189302051/indigo-en-roman-om-flower-power-passion-och-heder/

ADLIBRIS:

https://www.adlibris.com/se/bok/indigo-en-roman-om-flower-power-passion-och-heder-9789189302051

BOKBÖRSEN:

https://www.bokborsen.se/view/Von-Koch-Franciska/Indigo-En-Roman-Om-Flower-Power-Passion-Och-Hede/11707040

Smakprov:

Här nedan finner du en länk till smakprov på uppläsningen på boksläppet.

Länken ovan går till uppläsningen under boksläppet med skådespelaren Jan Waldenkrantz
Ny mjuk penna fick signera

Året är 1973 och 17-åriga Magdalena bestämmer sig för att resa till Indien med sin vän Limpan för att söka Gud, men finner istället kärleken i Anam, en ung pashtunsk man som livnär sig på att sälja antika buddhaskulpturer till en brittisk smugglare. Magdalenas och Anams förälskelse är omedelbar, passionerad och blind för de komplikationer som följer. Det blir en fråga om familjeheder – en kärlek på liv och död, eftersom Anam är trolovad med en annan.

Indigo är en kärlekssaga som bygger på verkliga händelser och erfarenheter från vindlande och äventyrliga vägar som sökande ung vuxen, men också på de insikter och upptäckter författaren har gjort i mogen ålder.

Franciska von Koch är författare, konstnär och lärare i buddhistisk meditation (Vipassana) och har en examen i psykoterapi med Expressive Arts som behandlingsmetod. Hon är bosatt i Gamla stan i Stockholm men uppehåller sig gärna på Gotland och i södra Indien där hon skriver, mediterar och vägleder människor genom individuella samtal.

Ghandara-epokens konst har en central plats i berättelsen

%d bloggare gillar detta: