KONST

 Som bildkonstnär arbetar jag främst i akryl numera, gärna abstrakt med kniv och disktrasa. Genom min pensionering från anställningen som ”konstcoach och körledare” inom äldreomsorgen har det blivit möjligt att vara verksam var som helst och Gotland är sedan några år, förutom Gamla stan i Stockholm min stora inspiration när det gäller att måla, skriva och skapa projekt. Min andra hemvist är i södra Indien. Senast syns bland annat min blåa serie, en mosaik av mindre tavlor som kan kombineras valfritt, en slags altartavlor eller moderna ikoner. 

Dessa små målningar i akryl och mixmedia samt den större Atlantis – fisken och sjöjungfrun visades på ART WALK en liten corona-safe endagsutställning på stranden utanför Visby, Gotland i augusti 2020.

”Överlämnande” akryl på duk 2015
Maria Magdalena och barnet 2016

Nedan en film med målningar och collage från 2016

Med händer och trasa, akryl på duk
Själens avtryck – Olja på duk
Utställningar
Gamla Stan 1980, 1981
Café Bellman 1982
Alla kan institutet 2009
Galleri riddaren 2010, 2011
Polisen i Västerort 2011
Järfälla Konstforum Konstrundan
2012
Bergagalleriet 2013
Bergagalleriet 2014
Bergagalleriet 2016
Art Walk, Visby 2020
Försålda konstverk 
Ungern, Österrike, Schweiz
Veronica Callahans konstsamling,
Farago Surgery, Guillou/Andersson,
J. palleus advokatbyrå, Peter
Solyom, Ingegerd Winblom, Pia
Darin, Mats Lindberg, Johnny
Eiderfors, Inger Edelfeldt samt flera
privatpersoner jag inte minns namnet på.
Representerad
Sibeliusakademin Helsingfors tillsammans 
med Georgia von Koch

Utbildning

Utbildning: Efter grundskolan började jag på Fetcos traditionella konstskola i Stockholm. En privatskola där man fick måla stillleben i olja, därefter blev det folkhögskola på Tollare konstlinje och senare många friståendel kurser i kroki. Det tog sedan fart med Ernst Fuchs målarseminarium i Österrike, den sk wienersurrealismen 1973 – 1977. Där lärde jag mig skiktmåleri med lasurteknik, en omständigt hantverksmässigt måleri som tar mycket lång tid. Men senare har livet självt fått måleriet att växa och utvecklas. Vedic Art har hjälpt till med att hålla sinnet fritt och den abstrakta formen levande. Expressive Art – en fyraårig utbildning fick sedan mitt måleri att explodera, då uttrycket fick ingå i ett större kreativt fält med rörelse, poesi, gestaltning och musik.

Sedan 2018 fotograferar jag ständigt, mycket har jag lärt mig av en professionell fotograf: Lucien Brongniart.

Fotografi är kul och inspirerande. Jag fotograferar alltid när jag är ute, det får mig att ständigt se det poetiska i tillvaron.