Meditation & religionens dilemma

Det här ska bli både roligt och spännande!

FÖRFATTARSAMTAL

Lördag 17 jun1 14.00-16.00

GAMLA STANS BOKHANDEL

Stora Nygatan 7
111 27 Stockholm

Meditation & religionens dilemma

*Författarsamtal med Franciska von Koch om kärlekens vilseledande aspekter i boken Indigo – en roman om flower power, passion och heder 

*Dessutom: prova på att meditera och hör om ursprunget till mindfulness!

Varmt välkommen både om du läst boken Indigo eller inte. Prova att meditera, ställ frågor och reflektera kring dilemmat som uppstår när kulturella aspekter lägger sig i ens andliga utövning, som gestaltas i boken Indigo.

Mindfulness har kommit att betyda mer än någonsin för oss här i västerlandet på senare år och även sjukvården har stor nytta av mindfulness numera.

Inom psykiatrin, inom sportrehabilitering, inom hjärnforskning och mental kapacitet använder man eller forskar man numera kring mindfulness, men vad betyder ordet och var kommer det ifrån?

Detta är några aspekter Franciska vill adressera denna lördagseftermiddag i Gamla Stan, men också hur fel det kan gå när kultur och religion blandas in i våra kärleksrelationer och missleder oss människor som i boken Indigo en roman om flower power, passion och heder. Varmt välkommen!

Franciska signerar böcker och dela information om en meditationsretreat hon kommer hålla senare i sommar.

Läs mer: Meditation & religionens dilemma

Foto: Franciska von Koch (Kali) undervisar i Bodhgaya, Indien 2023

Läs mer:https://gamlastansbokhandel.se/events/meditation-och-forfattarsamtal-med-franciska-von-koch/?fbclid=IwAR275r6PHTHvG-lcrGTY9HD_rrU3OQU0KqaI1IT-PStFUGbhxBTCwcWg3v0

En stund på jorden.

Vaknar upp första morgonen idag på Gotland som det är ”varmt” och jag inte behöver elda omedelbart. Ack våren den efterlängtade, äntligen kommer du med din ljusgröna skrud och påminner oss alla om livet, kärleken och växandet. Samtidigt går äldre vänner vidare bortom kroppslighet, in i det mystiska mörkret och ljuset där intigheten härskar. Allt kommer och går, allt växlar, gott så.

Sedan kommer sommaren den käraste av kära för oss nordbor och nedan ser ni min kära kollega och vän Lotta Ekelund och jag i en undervisningssituation vi har varje sommar. Fyra dagars tyst retreat kommer vi åter hålla 16 – 20 augusti. Hoppas du vill vara med, det är så underbart och givande. En gåva som räcker hela hösten, vintern och kanske livet ut. Varmt välkommen att fråga och undersöka om du vill sitta med vårt mysiga gäng på Rasbo kursgård utanför Uppsala. Där finns fina sovrum, bra mat och en swimmingpool. 😘 Läs mer på 3juveler.nu

Information om kommande retreat nedan:

%d bloggare gillar detta: