Kärlek är en obunden kraft gestaltad genom detaljer

”Kärlek är en obunden kraft gestaltad genom detaljer, men den kan aldrig bindas…”

Någon kanske undrar eller inte, vadå Vipassana-meditation?

Ok a post in Swedish but in English at the bottom with the photos. Maybe you can use google translate.

Jo, det är så att jag började meditera när jag var 16 år, och har aldrig slutat, dvs min livsväg och livsstil har präglats av det intresset. Från början och under många år var det ett sökande, ett famlande, ett jagande och en törst efter förståelse som drev mig. Vad handlar den här existensen om, vem är jag, finns gud, vad är uppvaknandet som Budda pratar om, vad betyder det att ”bli upplyst”? Femtio år senare; en kopp te & en kaka hos min japanske vän i Indien. Vi sitter tysta när orden tagit slut. Närvaron i rummet är intensivt påtaglig och inte många tankar behövs nu. Inga förklaringar, inget sökande, inga frågor – att vara, älska, dö eller leva – tiden finns inte – rummet upphör – du och jag – upphör. Gränslandet mellan vara o icke vara. Och så dricker vi te och småpratar om blommorna och träden som vuxit upp på 10 år. 

Jag skriver om detta och resan i min kommande bok Azur. Jag berättar om möten med lärare på vägen, insikter och psykologiska dilemman, om relationer och drömmar som krossas under timglaset, om tillblivande och upphörande. Aldrig New Age utan mer om Buddhas fotspår och mina som försvinner i sanden där jag går. jag skriver och undervisar och promenerar vid havet. Att sitta ett retreat innebär att fasta från ”vardagen”, inte tala och att bli vän med sig själv, att andas och komma nära, riktigt nära… att befrias ifrån väldigt mycket onödigt lidande, att släppa taget och ge upp på rätt ställe, rätt sätt. Att vara lycklig. Att andas 🧘🏾‍♂️ 

Kärlek är en obunden kraft gestaltad genom detaljer, men den kan aldrig bindas. Vill du sitta ett retreat med mig? Välkommen hem till dig själv. Jag är inte viktig, jag bara visar att det finns en karta och en kompass. Att leva i frihet och vakna upp till sin sanna natur är den största av alla skatter, och den är gratis. Retreater: www.3juveler.nu
Skrivande och blog: www.Franciskavonkoch.com

Photos from India, mostly Bodhgaya (The Mahabodhi Temple and the Way Thai Temple) where we sat ten days retreat with Radha Nicholson. Some photos are also from South India, Tiruvannamalai where I spent two months this Winter writing on my second book. There is a photo from Arunachala, the holy Mountain and the Library where I spent a few hours writing in Ramanas Ashram. The center where I teach in Sweden is also here and in a few weeks I will be there, Im so inspired by the retreat I sat with Radha.

%d bloggare gillar detta: