Dags för årets första inlägg

Våren kommer och gräset växer av sig själv sade en vis gammal zen-munk

Att slappna av i närvaro med det som händer låter kanske lätt, men många som ägnat sig åt denna meditationens konst, har hållit på många år med systematisk utövning för att finna denna avslappning. Lätt att säga, bara slappna av, eller släpp taget, men hela vårt liv har vi lärt oss att överleva genom det motsatta; ansträngning, ambition, försvar.

”Att inte se skogen för alla träden” är en annan bra metafor.

Att se igenom våra mönster, våran personlighet, våra drifter, instinkter, önskningar, ideér, åsikter, ja hela paletten av färger är verkligen en stor sak.

Därför brukar man först använda någon form av koncentration. Genom att samla ihop sinnet och fokusera det på en sak, tex andningen i kroppen, (vanligt), övar vi sinnet att komma till ro för att kunna se klart. Se att allt är i ständig förändring, förnimma medvetet utan motstånd, öva närvaro, medveten närvaro. Frukten kommer garanterat med tiden. Här är en som kan vittna om det.

Så jag önskar att kunna dela denna fridfulla närvaro med andra. Så jag önskar att fler ska få möjlighet att smaka på den villkorslösa kärleken och lyckan som ligger inneboende i vår egen innersta natur, i oss alla.

Om du vill komma och sitta en retreat med mig och dessutom få göra Yin Yoga med Kirsti, kan du läsa mer om vårens retreat här på facebookeventet. https://fb.me/e/1ylOMm7Ec

Om du inte har Facebook kan du mejla retreat@3juveler.nu för att få mer information.

Poster

%d bloggare gillar detta: