May you be happy

Världen i kris och kärleken genom allt. När jag lägger upp något hemskt på sociala medier som tipset om SVTs nya film om kvinnan i Afghanistan till exempel:

https://www.svtplay.se/video/jMd2Ro4/dokument-utifran-talibanernas-dolda-krig-mot-kvinnorna

ger det inte mycket respons. Om jag lägger upp någon gullig bild däremot eller något mycket personligt, får jag mycket eller mer respons. Det är viktigt med positiva vibes. Jag om någon brukar alltid se livet från den ljusa sidan. Så hur ska man dansa denna dans i kärlek och vänlighet samtidigt som världens ondska och ignorans härskar?

Inte bara för att livet är både och utan för att livets närvaro och existens är vänlighet i sig. Den inneboende medvetna närvaron är kärleksfull, den universella enheten är skaparkraft och naturlig vänlighet. Detta kan vi som människor förnimma och komma i kontakt med. Att utöva meditation för att komma under sitt eget skal är värt allt.

Under veckan som gått har jag lyssnat på A. H. Almaas som också pratat om just det fenomenet att å ena sidan är allt gjort av kärlek, alla atomer, molekyler osv, men att å andra sidan vet inte alla människor om det. Människor som Putin och andra diktatorer i synnerhet är helt avstängda från kunskapen om den universella enheten, och det som pågår i Iran och Afghanistan just nu är fruktansvärt. Vi människor behöver veta att allt är ETT samtidigt som vi arbetar för en kärleksfullare värld. Ibland måste man slåss och jag skulle inte tveka om jag bodde i Iran eller Afghanistan att slåss och riskera mitt liv för kvinnors rättmätiga frihet.

”Just say I forgive you for not being what I wanted you to be. I forgive you. and let you be. You can say I forgive – to anything. Yourself, your children, your country, your planet. ”

Yoko Ono
%d bloggare gillar detta: