Låt hösten famna dig

Att se löven bli röda, gula och sedan falla till marken kan väcka många olika tankar eller känslor. Förr brukade jag bekymra mig över novembers dystra mörker, dagarna som blir kortare och kortare och att den kyliga fukten lätt kan tränga genom märg och ben. Men det finns en stillhet i hösten som när jag känner in den, blir till en omfamning.

Höstlövens sång

Stillheten ger mig en rofylldhet ifrån vilken skapande kan ske; om jag skriver, målar eller tänder en brasa och lyssnar på knastret ifrån elden landar mitt väsen i höstens omfamning. Om jag åker tunnelbana känner jag in hösten i mitt inre, finner vilan i varandet inuti kroppen, om jag promenerar med vännen känner jag fotsulorna mot marken där jag går, om jag tänker för mycket på saker som är tråkiga i mitt liv eller i världen, kan jag tappa den magiska höstens omfamning, eller i alla fall medvetenheten om den. Det gäller att vara försiktig och medveten i nuet, det gäller att bibehålla kontakten med kroppen i nuet för att kunna vara ”höstlycklig”.

De fallna löven i rött och guld

Meditationen är den plats där sinnet fostras och tränas i att finna rofylldheten som kontakten med närvaron ger. Sedan jag var ung har meditationsdiciplinen varit en viktig aspekt av min dagliga tillvaro. Om du är nyfiken på meditation är du välkommen att komma till ett sammanhang där jag undervisar. Kolla in https://3juveler.nu om du vill veta programmet. Om du är på Facebook kan du kolla in den här länken som leder till en dagsretreat jag kommer hålla den 12 november i Stockholm. https://www.facebook.com/events/1255370801863713?ref=newsfeed

Om du är nyfiken på vad jag skriver/skrivit kan du kolla in min senaste bok: https://www.bookstrap.se/nyheter/indigo.html

Boksignering blir det i Visby lördagen den 2 december på Wessman & Petterssons bokhandel mellan kl 12 – 14

Nu ska jag avsluta dagens inlägg och få i mig frukost innan återgången till arbetsbordet fortsätter. Jag önskar dig en livgivande och närvarande höstdag i stillhet oavsett du befinner dig i stan eller på landet. Vi hörs!

Höstvärme//Franciska (Kali) von Koch

Hälsningar från Visby
%d bloggare gillar detta: