Hösten sprang förbi och snart är det första advent – liten reflektion samt inbjudan till endagsretreat

Innan jag hann inse det så har vi december. Hösten brukar alltid vara aktiv, människor jobbar som myrorna i en myrstack, skynda att se till att allt är ordnat inför vintern. Kanske det blev lite väl intensivt i denna ”postpandemiaktivitet”. Men så får vi åter lugna oss, smittspridning och polarisering i samhället pågår. Själv har jag dragit mig tillbaka till huset på norra Gotland igen, för att skriva, måla och meditera. Bilderna ovan är från höstretreaten på Rasbo kursgård, det var en fin retreat och en mycket fin plats, vi tackar för det.

Till höger ovanför lussebullen sitter jag på mitt favoritcafé i Visby och skriver och fyller på lite social närvaro. Uppe på Furillen pågår nu full aktivitet då vi sätter in luftvärmepump. Ett bra sätt att få billig värme i huset.

Vad har du lärt dig av det gångna året med pandemi? Har isolering och ensamhet bidragit till fördjupning i existentiell närvaro? För mig har den gjort det, men visst var det skönt att ha en vän att dela vissa dagar med. Visst har det varit tufft ibland men min ”eremit”-natur har gillat det.


Gotlands öppna ateljéer https://oppna-ateljeer.se/ har godkänt min ansökan om att vara med. Jag ser fram emot att vara med nästa vår. Nu gäller det att nyttja ateljén. Målningarna nedan har alla sålts och hittat nya ägare, så det dags för nya saker att växa fram här på Furillen.

Med önskan om en andaktsfull 1:a advent

PSST! Om vill du sitta i tystnad en dag ordnas det en sådan kommande söndag:

Retreat under en dag

En dag med sittande och gående meditation enligt Vipassana-traditionen. 

Att få stanna upp och vara i stillhet en hel dag samman med andra i en meditativ atmosfär är djupt välgörande. Den här dagen landar vi i stunden, näringen till vårt innersta väsen. November blir snart december och höst går mot vinter. Vi tänder ljus och vårdar vårt inre ljus genom närvaro, medveten uppmärksamhet och stillhet.

Söndagen den 28 november Kl 10 – 18.00 

Anmälan genom mejl till 3juveler@gmail.com samt genom att betala 100 kr 3juvelers plusgiro: 404928-4

Dana (gåvor) mottages för undervisningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.