My Spiritual teacher 1979/Min andlige lärare 1979

NM%20-%201In English and Swedish below

Yesterday I went to see the movie on Edward Snowden (the Whistle Blower) by Oliver Stone, a great film! I really recommend it, its quite alarming the information that come through, the way internet has effected the world we live in today. Today I am stumbling over a film on my first real spiritual teacher; Sri Nisargadatta Maharaj. The film is from 1979, and it may very well be that I might be sitting among the pupils, whom you don’t see here. As I am planning to go back to India and write about my meeting with him in the year to come, this came very appropriate. This was the India that met me and girlfriend Sara when we ventured to seek enlightenment and true teachings in India in 1977. I returned back in 1979 and in 1981 he had passed away. This man who did not speak English, was an uneducated, chain smoking man that attracted so many students from all over the world. A very simple and down to earth man, absolutely nothing glamorous about him. So what did he have? Have a look: 

Igår såg jag filmen om Edward Snowden av Oliver Stone, (ni vet visselblåsaren som avslöjade att hela världen avlyssnas av USA), en riktigt stor film, rekommenderas!  Det är ganska upprörande information som kommer en till dels, vilken effekt internet har på världen idag. Idag ramlar jag sedan över en gammal film om min första andlige lärare; Sri Nisargadatta Maharaj. Filmen är från 1979 och det är inte helt omöjligt att jag själv sitter bland eleverna, som inte syns. Eftersom jag planerar att åka till Indien 2017 och skriva om mitt möte med denna lärare, kom denna film väldigt lämpligt i min väg. Här ser man det Indien som mötte mig och min vän Sara då vi åkte 1977 för att söka en upplyst lärare. 1979 åkte jag tillbaka och även 1981 men då hade han avlidit. Denna man som inte talade engelska, var en obildad, kedjerökande man som attraherade elever från hela världen. En väldigt jordnära och enkel man, absolut inget glamoröst över sig. Så vad var det med honom? Du kan se filmen här: Have a look: 

%d bloggare gillar detta: