Känslor att känna och äga

Här ser du min syster och jag på bokmässan i Göteborg 2015. Boken Omvänt uppror, hade just släpptsBokmässan 2015-Me and my sister. Full av tillförsikt och en portion övermod, kaxig som jag alltid varit, kastade jag mig över besökarna. Bland många kända och etablerade författare och lika många mindre kända, bland tusentals nyfikna och läshungriga, stod jag och presenterade min bok. Det var både roligt och utmanande. Efter en räkmacka och ett glas mousserande vin högt upp i Gothic Tower som min syster bjöd mig på den tredje dagen, med trötta fötter och efter sällskapet av ett härligt gäng på förlaget Siljans Måsar och Vatumannens bokhandel, kom jag hem som nybakad författare. Men författarlivet är inte särskilt glamoröst, det är hårt arbete, envishet, uthållighet och tålamod. Eftersom min historia om hur jag levde i en hederskultur känns angelägen, nu mer än någonsin, är jag glad att det äntligen kommer att skrivas om boken i det offentliga rummet. En stor svensk damtidning kommer med ett uppslag under hösten. I september kommer jag också göra en mindre tur till Småland för att berätta om boken på två kulturcaféer. Däremellan arbetar jag 80 % med konst o musik inom äldreomsorgen och har fullt med jobb som ansvarig för ett konstgalleri och en dag i veckan tar jag emot enskilda klienter i min kreativa psykoterapi mottagning ”Stora Ny” i Gamla Stan. Det är full fart och jag brinner av lust, kreativitet och liv. Varannan måndagkväll undervisar jag också i meditation inom en förening på söder som har fyrahundra medlemmar vilket jag tålmodigt fortsätter med sedan drygt tolv år. Det känns meningsfullt och jag upplever att vi människor behöver få kontakt med vårt inre, vår andning, slappna av, släppa taget, älska oss själva bättre. Både unga och äldre besökare kommer dit för en stunds ”time out med närvaro”. Kommande bok; den är på gång men den får ta den tid den kräver. Jag hoppas att du som läst Omvänt uppror har tålamod. Förhoppningsvis kommer nästa under 2017. Känslor att känna och äga – rubriken på detta inlägg handlar om att kreativitet, livslust och energi uppenbarar sig då jag känner och äger det som kommer i min väg. Allt kan omfamnas, de allra värsta känslorna kan hållas om och bli till fönster mot ljuset. Något att komma ihåg. Tack syrran för dina ord och ditt stöd på vägen.

Kram Franciska

%d bloggare gillar detta: