Om ett tredje världskrig, självkärlek, missbruk och själsnäring.

Tacksam till besöket i Ystad där lektör Katrin Hamori givit mig nyttig feedback på mitt manus, framförallt behöver jag nu ta fram mer faktaunderlag för pågående projekt om ett barn som genomlevt andra världskrigets Ungern. Tacksam också för sommarveckorna som gått, den har verkligen inte regnat bort :), den är fortfarande en varm omfamning för allas våra frusna själar. Till och med sommarregnet igår var välkommet då vi satt i mysiga gränden och åt i Gamla Stan, på en av alla hundratals pittoreska, turistflockande restauranger.. Sista dagen på semestern ägnar jag åt att tvätta o städa hemma, fixa blommorna, måla på tavlan jag påbörjat och skriva en annons till Amelia. Får jag något skrivet tro, det vore väl fint!

Men sedan läser jag i mitt flöde tre intressanta artiklar bland många som jag vill delge dig. Den ena en krass och grym verklighet vi lever i på jorden idag, den andre handlar om vad varje levande varelse behöver, kärlek och framförallt självkärlek, den tredje en filmsnutt om beroende och missbruk.

”…Ett tredje världskrig kan vara mycket olikt det första och andra och växa fram gradvis. Därför kan det vara svårt att upptäcka, anser Wilhelm Agrell.
Men konflikten mellan olika islamistiska terrororganisationer på ena sidan och västvärlden och andra stater på andra sidan förstås bäst om det ses som ett världskrig, menar han…”  Läs hela artikeln här
Jag läser också om hur vi projicerar kritik på vår omgivning istället för att älska oss själva, den artikeln kan du läsa här.
En annan sevärld intervju jag lyssnat till denna vecka är:
Trauma är anledning till beroende
Kanske är hela världen traumatiserad tänker jag då, mer eller mindre. Som Uttryckande konstterapeut vet jag att vi läker genom skapande. Som meditationslärare vet jag att vi läker och bygger nya nervbanor genom meditation.
Så till sist vill jag säga; glöm inte att du är människa, en skapande, levande varelse som behöver vara kreativ för att må bra. Om det så är ett klotter vid telefonen, ett pling på pianot, en färgkaskad på ett stort papper, en dikt på Facebook eller en trudelutt i duschen så är det själsnäring. Och du, glöm inte att bara sitta still någonstans och drick en kopp te och gör ingenting! Önskar dig en kreativ söndag!
Kram Franciska
Kalideöm.jpg
%d bloggare gillar detta: