Min historia är unik, såtillvida att jag har varit en av ” de andra”

Jag vill gärna berätta min historia då jag faktisk har sett hur det är att som kvinna befinna sig i en kultur i ett främmande land – precis som så många kvinnor gör i dag i Sverige – utan att ha valt det själva, eftersom de tvingats på flykt från sina hemländer.

Min historia är unik, såtillvida att jag har varit en av ” de andra” och kan berätta med egna ord hur det livet är – jag kan berätta om isolering, hemlängtan och främlingskap.Kali Scan 10

Låt mig berätta! Jag kommer gärna till din skola, ditt bibliotek, din bokcirkel, ditt trossamfund, din tjejgrupp. När jag var 17 år påbörjade jag en liftar—resa till Indien för jag ville hitta en guru. På vägen dit stannade jag till i norra Pakistan, där jag blev inbjuden som gäst i ett hem i en by. Jag blev våldsamt förälskad i sonen i huset och han i mig. Vi blev tvungna att fly upp i bergen med vår kärlek, eftersom hederskulturen sa att han levde farligt eftersom han redan var förlovad med en pashtun—flicka. Vi gifte oss och levde med hans familj i en typisk muslimsk traditionell anda. Där levde jag med de andra kvinnorna i hushållet, bland andra min svärfars fruar. Jag lärde mig allt om livet som dessa kvinnor levde och som jag delade.

Så småningom reste min man och jag till Sverige. Kulturkrocken blev för mycket för honom och vår relation dog en smärtsam död.

Jag vill gärna berätta min historia då jag faktisk har sett hur det är att som kvinna befinna sig i en kultur i ett främmande land – precis som så många kvinnor gör i dag i Sverige – utan att ha valt det själva, eftersom de tvingats på flykt från sina hemländer.

Kontakta mig om du undrar

0723 11 80 44

mettha@gmail.com

%d bloggare gillar detta: