Tack mamma för att du sparade breven från Pakistan!

Dessa dagar går jag igenom sista finputsningen av mitt manus till Omvänt uppror. Arbetet med omslaget och fotografierna pågår parallellt och inom kort kommer boken att gå i tryck. Det känns både spännande och inspirerande, likt en fullbordan och samtidigt en födelse.

Efter så många år som arbetet med det här manuset pågått känner jag mig nöjd. Tänk att äntligen få se den i händerna på folk! Jag tänker också på min mamma med tacksamhet, hon som sparade alla breven jag skrev hem under åren 1972-74. Hon har, (trots att hon inte lever sedan 1998), ändå varit delaktig hela vägen under de tio år som det tagit att slutföra detta manus.

Förra helgen var jag i Ystad hos lektören Katrine Hamori vars hjälp har varit oumbärlig. Där växer dessa vackra rosor.

Ystad (liten) kopia

%d bloggare gillar detta: